Jeg strever med det samme som svært mange andre (kanskje også du gjør det?):

  1. Å prioritere riktig.
  2. Å velge bort det som ikke er viktig.
  3. Å finne et godt system for å gjøre de to første punktene.

Gjennom mitt arbeid med tidsstyring og bedre tidsbruk, har jeg testet ut mange ulike verktøy. Det jeg har landet på, er Wunderlist. Dette synes jeg er et godt verktøy for å sortere oppgavene, få dem ut av hodet og inn i et system.

Og det er gratis.

Det finnes naturligvis også mange andre gode verktøy, men jeg har valgt dette.

Wunderlist kan du også bruke på de fleste duppeditter for slikt: iPhone, Android, iPad, pc, mac osv. Hvis du legger inn en oppgave i Wunderlist på telefonen din, vil den bli synkronisert med alle de andre skjermene der du har lagt inn verktøyet så snart du har nettilgang.

Men: Det er ingen vits i å ha et slikt verktøy hvis du ikke får organisert det slik at det passer akkurat din hverdag.

Selv har jeg endret oppsettet på Wunderlist flere ganger, blant annet fordi mine hverdager har endret seg underveis. OK, det har også å gjøre med at jeg er tidsbrukinteressert over gjennomsnittet, og bruker meg selv som «forsøkskanin».

Utgangspunktet mitt er at jeg skal kunne arbeide fra hvor som helst i verden. Mye nettbasert jobbing gjør dette mulig, men det krever at jeg har orden i sysakene. Akkurat nå arbeider jeg mye med Spania som utgangspunkt. Hovedbasen for min virksomhet (Enkelt AS) er fortsatt i Verdal, men ofte sitter jeg ved stuebordet i huset vi leier i La Nucia og sysler med mitt.

Å arbeide på denne måten, gjør at jeg må velge bort og prioritere strengt. Det er alltids et vell av uviktige oppgaver jeg kan rote bort tid på, men Wunderlist hjelper meg å unngå dette.

Jeg har satt opp hovedlistene i Wunderlist slik du ser det i illustrasjonen til høyre. Dette er et utdrag av mitt skjermbilde i Wunderlist. Til høyre for min illustrasjon ligger oppgavene som er lagt inn i listene. Oppgavene får du fram når du klikker på den enkelte liste.

Hovedpoenget med å sette opp listene på denne måten, er at jeg vil ha konsentrert tid til ulike typer oppgaver. Derfor har jeg valgt å fordele de ulike typene oppgaver hovedsakelig på ukedagene.

Det er her den store utfordringa ligger: Å gjøre oppgavene som har med Miniforetak.no å gjøre på mandagene, gjøre oppgavene knyttet til salgsarbeid på tirsdagene osv.

Men aller viktigst er det å være streng med seg selv, og fjerne alle oppgaver som ikke fører til noe, eller ikke har noen betydning. I et system som dette, er det også en risiko for at du legger inn også slike oppgaver.

Jeg skal ikke gå så nøye inn på hvordan Wunderlist fungerer, men oppfordrer deg til å teste det ut hvis du ikke har et annet system som fungerer godt.

Men helt kort: Du ser at det i lista «Torsdag Adm» ligger 20 oppgaver akkurat nå. Det betyr ikke at jeg må gjøre alle denne torsdagen. Hvis jeg vil gjøre et utvalg, legger jeg inn dato på de oppgavene jeg ønsker å gjøre denne torsdagen. Da kommer de automatisk opp i lista «Today» når jeg slår på maskinen på torsdag.

I dag er det tirsdag, så da ligger to prioriterte oppgaver jeg ønsker å utføre knyttet til Tidsstyring.no i «Today»-lista.

Nedenfor listene i illustrasjonen har jeg også flere lister, men disse er de viktigste.

PS
For ei stund sia kom Wunderlist med en oppdatering, som gjorde verktøyet enda bedre: I den nye versjonen kan du også legge inn underoppgaver, noe som gjør at det er blitt lettere å administrere større oppgaver.
DS

  1. Takk for tipset, Per. Det finnes mange valgmuligheter når det gjelder verktøy for administrering av tid (valgets kvaler kan bli en tidstyv i seg selv).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.