Fra høsten 2012 til sommeren 2013 oppholder jeg meg mye i Spania. Tidlig i sommer tok familien på fem en bråbeslutning om å reise til L’Alfaz del Pi og bo der i ett skoleår.

Dette ga meg et puff i retning av å bli kvitt mer papir, noe jeg allerede synes jeg har vært ganske flink til.

Og hvorfor ikke bli kvitt enda mer papir? De teknologiske mulighetene, med lagring i nettskyen og tilgang fra alle steder med nett, gjør at det er blitt lettere enn noen gang.

I oppgaveverktøyet mitt har jeg laget et eget prosjekt som jeg har kalt «Papirløst», og har krysset av for det jeg har gjort for å få mindre papir inn i systemet.

Jeg har, blant annet,

 • sørget for å få alle fakturaer digitalt eller via e-faktura rett i nettbanken,
 • varslet banken om at jeg bare vil ha kontoutskrifter og andre oversikter digitalt,
 • satt alle blader jeg abonnerer på på vent,
 • registrert en konto i Postens digitale posttilbud, Digipost.no, som ennå er i startfasen, men der jeg kan laste opp og lagre viktige dokumenter på en sikker måte, sende brev osv.
 • tatt i bruk elektronisk signering av pdf-dokumenter, som gjør at jeg slipper å skrive dem ut, signere på gammelmåten og skanne dem inn igjen. (På mac-en min ligger denne muligheten i programmet Preview. Svært nyttig. Tilsvarende på pc, også?)

NB! Digipost.no er gratis for privatpersoner, men det er også konkurrenten E-boks.no, som du også kan sjekke. Denne tjenesten eies av E-boks AS, som er et norsk datterselskap av danske E-boks A/S, som eies av Posten Danmark og Nets.

Jeg sjekket akkurat nå, og det ser faktisk ut til at E-boks er gratis også for bedrifter.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.