Nå har jeg funnet et verktøy som hjelper meg til å finne riktig uttale av ord på forskjellige språk.

Nettjenesten heter Forvo, og er en genial løsning for den som ser etter løsninger på akkurat dette.

Her finner du ord på en hel drøss med språk, ryddig og pent oppsatt.

De aller fleste bøkene jeg leser er på engelsk. Jeg forstår det meste, og det jeg ikke forstår, slår jeg opp i ordboka direkte fra min kindle.

Mine petimetertendenser gjør imidlertid at jeg av og til undrer meg litt på uttalen. For eksempel om determined uttales ditørmaind eller ditørmind. En fillesak, kanskje, men det har litt å gjøre med leseflyten og ønsket om å lese ordet riktig.

Da søker jeg på ordet determined hos Forvo, og får opp forskjellige versjoner av uttalen.

Hvis du trenger hjelp til å finne riktig uttale, anbefaler jeg deg å sjekke ut denne nettjenesten.

  1. Hører stadig at navnet Ahmed og byen Lahti uttales h -lyden som tysk : Bach. Langt nede i en tørr strupe. Har til gode å høre finner og pakistanere si disse ordene med annet enn nesten stum puste-h.
    Hvorfor sier så mange feil ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.