Internett og den digitale verdenen åpner for store muligheter, men også for risikoen at vi blir gående rundt som digitale zombier.

Teknologien åpner for at vi kan sykle rundt med musikk, siste nytt eller lydbøker i ørene, vi kan sjekke Facebook mens vi snakker i telefonen, og gå gjennom e-postkassen mens vi venter i dokø. Og vi kan sende tweets mens vi spiser middag.

Amerikanske forskere advarer nå mot å la pc-er og smarttelefoner dominere hele døgnet. Det er forskere ved University of California som, ifølge nettstedet Berlingske Business, peker på at alle alle de elektroniske mulighetene og duppedittene gjør at hjernen vår aldri får fri.
Vi blir gående i konstant sjekkemodus.

Poenget er at det er i pausene vi skal fordøye og oppsummere det vi har lært og opplevd.
I neste omgang er dette et grunnlag for at nye gode ideer dukker opp.
– Det digitale er mektig effektivt og gjør oss enormt produktive, men vi har behov for pauser hvor vi tenker fritt, sier hjerneforsker Bo Netterstrøm til MetroXpress, ifølge Berlingske Business.

Han hevder at det er et voksende problem at vi konstant befinner oss i en tilstand hvor vi risikerer å bli avbrutt eller suger informasjon til oss.

Og hva kan du gjøre?

Jo, du kan legge fra deg mobiltelefonen når du tar lunsj, og du kan bli flinkere til å reflektere over hva du ikke skal gjøre, eller bruke tid på.

Det er god trening.

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.